Quatre Tickets de Swing +one  & Inge Alberts     

Inge Alberts - zang
Peter Swart - klarinet/saxen/zang 
Georg Lankester - (solo) gitaar
Arthur Siero - (ritme) gitaar                                                                  Eric van Buijsen - contrabas

Pieter Immenga - slag/solo gitaar    

Over ons

Het kwartet Quatre Tickets de Swing is eind 1999 geformeerd door Georg Lankester en bestaat uit vier musici, allen met vele jaren band-ervaring. De verbindende factor voor de vorming van deze groep is de “Hot Club de France stijl“.

Die stijl is al vóór de oorlog ontstaan en eind 1934 werd in Parijs een swingtet geformeerd waarin de legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt en meesterviolist Stéphane Grappelli een groot aandeel hadden met hun fabuleuze ritmiek en solowerk. Het bijzondere karakter van dit genre trok de heren van Quatre Tickets de Swing sterk aan.

Quatre Tickets de Swing heeft de viool geruild voor de klarinet en de saxofoon. Een stevig ritme van solo- en slaggitaar gecombineerd met contrabas zorgt voor een optimaal swingende ondersteuning van de klarinettist/saxofonist.

In 2014 kwam zangeres Inge Alberts voor het vocale deel van het repertoire bij het kwartet. Zij zingt vooral melodieën in het Frans, maar ook enkele songs in het Italiaans en Engels.   

Tijdens optredens worden instrumentale en vocale stukken afwisselend gespeeld.

Quatre Tickets de Swing +one

Sinds kort heeft gitarist Pieter Immenga zich bij het gezelschap gevoegd. Pieter neemt afgewisseld met Georg de solo's voor zijn rekening. Hij is een welkome aanwinst voor ons gezelschap ....

Boek ons nu info@quatreticketsdeswing.nl